Resitrix SK W EPDM en Resistit E SK op stadshal in Gent

Resitrix SK W en Resistit E SK EPDM voor nieuwe stadshal in Gent 

In Gent werd in 2012 aan het Emile Braunplein een nieuwe stadshal gebouwd met de projectnaam Kobra. Het gebouw refereert aan de middeleeuwse hallen en iseen imposante stalen constructie van 15 bij 40 meter breed, die steunt op 4 betonnen sokkels. Er is heel wat te doen geweest over dit gebouw, met voor- en tegenstanders allerhande. 

Over de waterdichting was er echter geen discussie.                         

Stadshal Gent Resitrix-EPDM en Resistit E SK

In de gevel en het dak zitten er ook wel 1600 stalen ramen die met Resistit E SK werden aangesloten op de EPDM dakbedekking. Deze ramen filteren het daglicht en geven de constructie een luchtig karakter, zowel van binnen naar buiten als in de omgekeerde richting.

                  Stadshal Gent, Resitrix-EPDM en Resistit

De complete waterdichtingswerken, het dak, de gevel en de raamaansluitingen werden uitgevoerd door de firma Albitum uit Ardooie. De stalen ramen werden geproduceerd door Lootens Line, die de Resistit E SK-aansluitslabben prefab had bevestigd in hun atelier. De EPDM-rubberafdichtingen werden fraai afgewerkt met hout, dat op zijn beurt werd bedekt met een soort glazen dakpannen. Deze stadshal is enerzijds een evenementenhal voor tal van activiteiten, en anderzijds een echte ontmoetingsplaats van alle Gentenaars en hun genodigden.

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails 

Grootte van de werf

500 mverticaal dak – 1375 m2 hellend dak 

Bouwheer

Stad Gent

Plaats van de werf

Gent centrum

Type EPDM

Resistit E SK 

Welke isolatie

Multiplex

Type gebouw

Stadshal