EPDM

VM Building Solutions is Europees leverancier van EPDM afdichtingsmembranen. We promoten en verdelen een totaalassortiment voor dak en gevel naar bouwprofessionals in West-Europa, met een sterke focus op de Benelux en Frankrijk. Jaarlijks verkoopt VM Building Solutions 5 miljoen m² EPDM-membranen, wat zich vertaalt in meer dan 100 miljoen m² aan waterdichte daken en gevels. 

Het team van VM Building Solutions heeft een sterke knowhow verworven als wholesaler van EPDM-rubber producten. Deze technische expertise is de hoeksteen van onze samenwerking met dakwerkers, architecten en bouwheren. Wij begeleiden nieuwbouw- en renovatieprojecten van a tot z, met technische ondersteuning op maat in elke fase. 

Met respectievelijk 185 en 40 jaar ervaring in zink en EPDM, wordt VM Building Solutions op de Europese markt en daarbuiten beschouwd als de referentie en de partner voor professionals in dak en gevel.

Hendrik Deraedt,
Managing director VM Building Solutions

VMZINC

VM Building Solutions is tevens een toonaangevende fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwsector. Onder het merk VMZINC produceert VM Building Solutions totaaloplossingen in zink. Gaande van dak-, gevel- en regenwatersystemen (dakgoten, buizen en toebehoren) tot accessoires en kwaliteitsvolle ornamenten.

In de productie van zink voor de bouw is VM Building Solutions een wereldleider, zowel in volume als op het vlak van technische expertise. Onze belangrijkste productievestigingen bevinden zich in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Slovakije.

Onze missie

Het is de missie van VM Building Solutions om de beste partner te zijn voor de dak- en gevelprofessional. Aangezien de kwaliteit van de installatie van een dak of gevel van cruciaal belang is voor de levensduur, gaat het produceren en verdelen van onze materialen hand in hand met het delen van onze jarenlange kennis en ervaring met de klant.

We passen ons product-, distributie- en opleidingsaanbod zoveel mogelijk aan aan de noden van de dak- en gevelspecialisten, zodat we onze missie als beste partner kunnen blijven vervullen."

Renaat Melis,
Managing director VM Building Solutions Benelux

Onze structuur

VM Building Solutions is een business unit van Fedrus International. Deze in België gevestigde internationale bouwgroep overkoepelt de productie, distributie en verkoop van materialen en diensten voor dak en gevel. Fedrus International stelt in totaal 1.600 mensen tewerk. 

Op Europees niveau heeft VM Building Solutions een sterke positie verworven en fungeert het als Europees distributieplatform van EPDM-producten van Carlisle Construction Materials Inc.