Resitrix-EPDM op dak Sint-Pietersinstituut in Gent

Resitrix-EPDM op dak Sint-Pietersinstituut Gent

Het Sint-Pietersinstituut (basisschool, humaniora en internaat) in de Koning Albertlaan is al sinds 1907 een vaste waarde in Gent. Een “wijze” school die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Bij VM Building Solutions sluiten we ons graag bij deze visie aan.

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Voor deze dakopbouw werd de bestaande dichting als dampscherm gebruikt. Daarbovenop verkleefde de dakwerker de 140 mm PIR-isolatie (2x70 mm) met PU-lijm. Nog eens daarop kwam een Debobase 3 T/F C175 Aero onderlaag geoxideerd bitumen dampdrukverdelende onderlaag. Ten slotte werd hier Resitrix SK W full bond als kwaliteitsvolle eindlaag op aangebracht.  

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Resitrix SK W full bond voor daken, goten en opstanden  

Resitrix SK W bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet  en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Boven op het Sint-Pietersinstituut werd 460 m2 Resitrix SK W full bond aangebracht op de drie niveaus van het dak.

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Maar ook op de opstanden van het lager gelegen dak en op de opstanden rond de schouwen plaatste de dakwerker het Resitrix-EPDM rubbermembraan van VM Building Solutions.  Hier werd de Resitrix volledig verkleefd en werden de overlappen met warme lucht gelast. Door de bitumenrups hebt u 100 % visuele controle op de kwaliteit en bent u zeker van een onmiddellijke en duurzame waterdichting. De verwachte levensduur van 50 jaar staat borg voor lange zorgeloze jaren.  

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Dankzij de zelfklevende SBS-onderlaag is Resitrix SK W ook ideaal voor goten. Ook op dit dak werden de goot en de met betondekstenen dakrand met Resitrix SK W afgedicht.

VM Building Solutions Warranty 

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de VM Building Solutions Warranty voor een garantie van tien jaar op het product. 

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een VM Building Solutionsinstructeur laten opvolgen. VM Building Solutions komt bij u op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Garantiecertificaat.

 

De renovatie van deze dakstructuur met Resitrix SK W full bond is alvast meer dan geslaagd. En met een 100 % kwaliteitsvol dak boven hun hoofd hopen we ook dat alle leerlingen met glans slagen. Dat hun rapport zo waterdicht mag zijn als het dak! 

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Wenst u meer informatie over EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Bouwheer

VZW Sint-Pietersinstituut (Gent)

Architect

Archis BVBA (Landskouter)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

School – Sint-Pietersinstituut (Gent)

Plaats van de werf

Koning Albertlaan 70 (Gent)

Grootte van de werf

460 m2

Welke isolatie

PIR 2x 70 mm