Resitrix-EPDM op dak Sint-Pietersinstituut in Gent

Resitrix-EPDM op dak Sint-Pietersinstituut Gent

Het Sint-Pietersinstituut (basisschool, humaniora en internaat) in de Koning Albertlaan is al sinds 1907 een vaste waarde in Gent. Een “wijze” school die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Bij I.R.S-Btech sluiten we ons graag bij deze visie aan.

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Voor deze dakopbouw werd de bestaande dichting als dampscherm gebruikt. Daarbovenop verkleefde de dakwerker de 140 mm PIR-isolatie (2x70 mm) met PU-lijm. Nog eens daarop kwam een Debobase 3 T/F C175 Aero onderlaag geoxideerd bitumen dampdrukverdelende onderlaag. Ten slotte werd hier Resitrix SK W full bond als kwaliteitsvolle eindlaag op aangebracht.  

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Resitrix SK W full bond voor daken, goten en opstanden  

Resitrix SK W bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet  en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Boven op het Sint-Pietersinstituut werd 460 m2 Resitrix SK W full bond aangebracht op de drie niveaus van het dak.

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Maar ook op de opstanden van het lager gelegen dak en op de opstanden rond de schouwen plaatste de dakwerker het Resitrix-EPDM rubbermembraan van I.R.S-Btech.  Hier werd de Resitrix volledig verkleefd en werden de overlappen met warme lucht gelast. Door de bitumenrups hebt u 100 % visuele controle op de kwaliteit en bent u zeker van een onmiddellijke en duurzame waterdichting. De verwachte levensduur van 50 jaar staat borg voor lange zorgeloze jaren.  

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Dankzij de zelfklevende SBS-onderlaag is Resitrix SK W ook ideaal voor goten. Ook op dit dak werden de goot en de met betondekstenen dakrand met Resitrix SK W afgedicht.

I.R.S-Btech Warranty 

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de I.R.S-Btech Warranty voor een garantie van tien jaar op het product. 

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een I.R.S-Btechinstructeur laten opvolgen. I.R.S-Btech komt bij u op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Garantiecertificaat.

 

De renovatie van deze dakstructuur met Resitrix SK W full bond is alvast meer dan geslaagd. En met een 100 % kwaliteitsvol dak boven hun hoofd hopen we ook dat alle leerlingen met glans slagen. Dat hun rapport zo waterdicht mag zijn als het dak! 

Resitrix-EPDM op Sint-Pietersinstituut in Gent

Wenst u meer informatie over EPDM van I.R.S-Btech? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix-website, mail ons uw vragen via info@irs-btech.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Bouwheer

VZW Sint-Pietersinstituut (Gent)

Architect

Archis BVBA (Landskouter)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

School – Sint-Pietersinstituut (Gent)

Plaats van de werf

Koning Albertlaan 70 (Gent)

Grootte van de werf

460 m2

Welke isolatie

PIR 2x 70 mm