Resitrix-EPDM op daken Lotus Speculoos in Lembeke

Generaties RESITRIX-EPDM als waterdichte bescherming van Lotus Speculoos!

Voor het uittekenen van het nieuwbouwproject heeft Lotus Bakeries een beroep gedaan op het studiebureau Derveaux uit Gent. In het kader van ecologie en duurzaamheid wenst Lotus met specifieke isolatie- en dakmaterialen te werken. Een bewuste keuze voor kwaliteit!

Vroeger werd uitsluitend rotswol gekozen als dakisolatie omwille van brandveiligheid; door de strengere isolatie normen en de verbeterde brandeigenschappen kiest Lotus nu voor PIR-isolatie. Al jarenlang kiest Lotus voor de kwaliteit van RESITRIX EPDM-dakafdichting. Bij Lotus Bakeries wordt de levensduur van deze kwalitatieve EPDM mooi geïllustreerd. De oudste daken dateren van het jaar 1982: verschillende generaties RESITRIX werden door de jaren heen moeiteloos met elkaar gecombineerd. De recentste nieuwbouw is dan ook de jongste telg in de familie.

Dirk Verstraeten verantwoordelijk voor gebouwen en nutsvoorzieningen binnen de afdeling engineering, werkt sinds 1980 voor Lotus Bakeries in Lembeke. “De grootste en oudste afdeling, het productiepand in Lembeke, dateert van 1932. Nog steeds kiezen we voor de kwaliteit van Resitrix en de technische ondersteuning en advies van de dakspecialisten. Het laatste nieuwbouwproject sluit aan bij een uitbreiding van 2013 en is gebouwd tegen een bestaande fabriekshal. Om een nog betere brandscheiding te verkrijgen wordt over een breedte van 18 m een ALULON coating aangebracht op de overgangsstrook van oude naar nieuwe fabriekshal. RESITRIX met Alulon MF Coating voldoet aan de brandklasse A1.”

Lotus Lembeke en Resitrix-EPDM

De brandveiligheid van RESITRIX als extra troef

Geen vlam op het dak: geen kans op brand tijdens de dakwerken want EPDM is vuurvrij verwerkbaar! Bij de brand in juni 2015 in de fabriek te Meise is gebleken dat de RESITRIX zelfs na een hevige brand nog volledig intact was; hoewel het dak in steeldeck volledig naar beneden gekomen was. RESITRIX zorgt op die manier voor de veiligheid van de brandweerlui. Het dak is tijdens de brand niet naar beneden gestort waardoor iedereen tijdig kon worden geëvacueerd. 

Lotus Bakeries werd gesticht in 1932. Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het traditionele segment van tussendoortjes met o.a. de merken Lotus, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, etc. Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, en zeventien eigen verkooporganisaties in Europa, Amerika en Azië. Lotus Bakeries telt ongeveer 1.450 medewerkers.

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

 

Projectdetails 

Bouwheer

Lotus Bakeries in Lembeke

Type EPDM

Resitrix 

Welke isolatie

PIR-isolatie

Type gebouw

Fabriekspand