Resitrix-EPDM op daken Pattyn Packing Lines in Brugge

RESITRIX-EPDM voor daken Pattyn Packing Lines: duurzaam en waterdicht

Pattyn Packing Lines NV uit Brugge is een van de drie wereldwijde spelers actief in de markt van de box lining solutions. Het bedrijf ontwerpt en produceert industriële Bag-in-Box verpakkingsmachines voor de voedingsindustrie. Voor het dak van hun nieuwe kantoorpand op het industrieterrein de “Blauwe Toren” in Brugge kozen ze voor Resitrix SK W als waterdichte oplossing.

 

Pattyn Packing Lines met Resitrix EPDM

 

Resitrix als duurzame waterdichte oplossing

Bij VM Building Solutions kiezen we voor kwaliteitsvolle en ecologische materialen. Bij Architectuuratelier 9a uit Assebroek denken ze daar ook zo over. De keuze voor Resitrix SK W is dan ook de keuze van architect Robin Van Beveren. Resitrix SK W is soepel en licht en werd met de hechtprimer FG35 aangebracht op 800 m2 dak en 200 m2 dakterras. Zijn toplaag bestaat uit glasvlies gewapende EPDM-rubber en zijn SBS-onderlaag is zelfklevend. De overlappen worden met warme lucht gelast en garanderen u zo een waterdichte oplossing voor minstens 50 jaar.

Gent-Asfalt nv uit Evergem plaatste de dakafdichting. Zij vonden de keuze voor Resitrix SK W evident aangezien het dak uit verschillende vlakken bestaat. Zowel de platte als hellende stukken als het dakterras als de goot konden met hetzelfde type Resitrix worden afgedicht. Eenvoud in materiaal dus! Het Alutrix-dampscherm, een ander VM Building Solutions-product, maakt deze opbouw damp- en luchtdicht. Bovendien is het dampscherm gewapend met aluminium en is het zelfklevend. Zo kunt u, tijdens de werken, makkelijk op de zelfdragende geprofileerde staalplaat lopen. Voor de isolatie werd PIR-isolatie van 24 (14 + 10) cm gebruikt.

 

Pattyn Packing Lines - Resitrix EPDM

 

Nazorg? Ook onze zorg!

VM Building Solutions biedt u een totaalservice. Ook na de oplevering van een project vinden we controle belangrijk. Voor de opvolging van deze werf is er voortdurend dialoog geweest tussen architect, aannemer, dakdekker en VM Building Solutions. Met een uiterst geslaagde nieuwbouw als resultaat! 

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Grootte van de werf

1000 m2 (800 m2 dak + 200m2 dakterras)

Bouwheer

Pattyn Packing Lines nv

Aannemer

Himpe Algemene Bouwondernemingen

Dakwerker

Gent-Asfalt nv

Architect

Architectuuratelier 9a, Assebroek

Plaats van de werf

IZ De Blauwe Toren, Brugge

Type EPDM

RESITRIX SK W

Welke isolatie

PIR-isolatie 24 cm