Resitrix-EPDM op plat dak privéwoning in Lovendegem

Resitrix SK W-EPDM op plat dak privéwoning in Lovendegem 

Op een grote tien kilometer van Gent ligt Lovendegem. Samen met deelgemeente Vinderhoute staat Lovendegem bekend als kastelengemeente. Van de middeleeuwen tot het eind van de 19de eeuw werden hier maar liefst twaalf kastelen gebouwd. In Kort Eindeken werd in 2015 een niewbouw privéwoning  met een dak in Resitrix SK W-EPDM afgewerkt.  

 

Leven in’t groen

Deze nieuwe “thuis” wordt omgeven door een mooie grote tuin met tal van struiken en planten. Een huis dat kwaliteit en klasse uitstraalt.

Resitrix SK W-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

Op dit ruim 163 m2 grote dak vlamlaste dakwerker Van Severen eerst een Debobase 4 T/F V50 dampscherm. Daarboven werd PIR-isolatie 2 x 8 cm bitumineus verkleefd waar nog een bitumineuze onderlaag op kwam. Deze structuur werd afgewerkt met een eindlaag in Resitrix SK W full bond die ook hier volledig werd verkleefd.

Resitrix SK W-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

Resitrix SK W? Dat is een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet  en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Dankzij deze SBS-bitumenlaag kan Resitrix gelast worden met hete lucht. De hechtlaag en de bitumenlaag worden zo perfect aan elkaar gesmolten en vormen een naad met 100 % garantie op waterdichtheid. Zodra de bitumen uit de naad vloeit, is de naad altijd perfect waterdicht.  Zo is  tijdens een werfbezoek een eenvoudige visuele kwaliteitscontrole mogelijk.

Resitrix SK W-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

VM Building Solutions Warranty 

Werkt u met Resitrix-EPDM, dan zorgt de VM Building Solutions Warranty zorgt voor een garantie van tien jaar op het product. Als de EPDM fouten vertoont, en de fabrikant erkent deze, zal de Resitrix nodig voor de herstelling gratis vervangen worden en zullen de uren om het ter beschikking gestelde materiaal te plaatsen, ook vergoed worden.

Wilt u zekerheid? Dan kunt u de uitgevoerde werken door een VM Building Solutions instructeur laten opvolgen. De instructeur komt ter plaatse op de werf en voert de nodige controles uit. Als de dakwerker een Resitrix-opleiding heeft gevolgd, het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig is en de EPDM volgens de correcte plaatsingsinstructies werd aangebracht, dan ontvangt u het Certificaat van goede uitvoering.

 

Resitrix SK W op dak privéwoning in Lovendegem

 

Uw dak heeft een verwachte levensduur van minstens 50 jaar. Bovendien blijft het 100 % waterdicht. De eigenaars van deze privéwoning in Kort Eindeken hebben met Resitrix-EPDM van VM Building Solutions aan het langste eind getrokken. Top!

Resitrix-EPDM op dak privéwoning in Lovendegem

 

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

 

Projectdetails

Architect

Cruysweegs Halsberghe Architectenbureau (Drongen)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Privéwoning

Plaats van de werf

Kort Eindeken, Lovendegem

Grootte van de werf

164 m2

Welke isolatie

PIR 2 x 8 cm

Opleveringsdatum

23 juni 2015